Gerry Buursink-Rolvink

(Her)ken Nootdorp

(Her)ken NootdorpTijdens de afgelopen jaarvergadering is het idee besproken een nieuw boek uit te geven. Al een tijd liepen we rond met de gedachte om een boek te maken met op iedere pagina een foto van toen en een foto van nu. Materiaal was er voldoende en zo zijn we aan de slag gegaan.

Met de oude foto’s in de hand werden de plaatsen op de foto opgezocht. Opvallend is dat Nootdorp heel veel groen heeft, althans op sommige plaatsen waar de foto’s gemaakt werden. Bomen onttrokken dan soms het zicht op een gebouw. De teksten werden op basis van de oude foto’s gemaakt, aangevuld – waar nodig – met hedendaagse beschrijvingen.

Hiermee is een boek ontstaan dat een goed beeld geeft van alle veranderingen in ons dorp. En dat is natuurlijk ook niet zo gek. De oudste foto’s dateren van rond 1900 en de jongste oude foto’s van rond 1970. En juist daarna is Nootdorp sterk veranderd. Ten goede of ten kwade? De toekomst zal het leren. Wij hebben de veranderingen voor u vastgelegd en daarmee een boek gemaakt dat vooral veel kijkplezier zal geven.

We hopen dat u met het lezen en vooral ook bekijken van dit boek enthousiast wordt over de geschiedenis van Nootdorp. Heeft u zelf nog oude foto’s van Nootdorp, dan houden wij ons aanbevolen. We kunnen de foto’s scannen, zodat de collectie van de vereniging verder aangevuld kan worden.

Uitgeverij: Schenk


Genre: NH
Series: Ansichtkaarten, Nootdorp |