VOORINSCHRIJVING TUINDERSBOEK

Tuindersboek krijgt steeds meer vorm

Na de succesvolle uitgave in 2019 van ‘Nootdorpse boerderijen en hun bewoners (1845-2019)’, geschreven door Willem Janssen, en in 2021 ‘Nootdorps Verleden, 5000 jaar geschiedenis’, geschreven door Noud Janssen, is de Vereniging Noïtdorpse Historiën nu volop bezig met het drukklaar maken van de tekst en de vele foto’s voor het boek ‘De Nootdorpse tuinders, Historische schets 1903-2023’. Boerderijen zijn inmiddels op één na verdwenen uit het dorp en de landerijen zijn voor een groot deel veranderd in tuinderijen. Tijdens het schrijven van het boek over de boerderijen had Willem Janssen al zo veel materiaal verzameld dat hij besloot ook de geschiedenis van de tuinders in Nootdorp te beschrijven. Het belooft weer een prachtig boek te worden van hetzelfde formaat als de vorige twee en voorzien van veel historische foto’s, zodat we straks van een mooie trilogie over de geschiedenis van Nootdorp kunnen spreken.

Omslag tuindersboekTijdens de ‘Kom in de Kas’ dagen stond de vereniging met een stand in de Balije Tuin. Tuinders, die foto’s en informatie aangeleverd hebben, informeerden naar de stand van zaken rondom het boek. Ook konden geïnteresseerden aangeven welke van de drie geselecteerde foto’s op de kaft moet komen. Tijdens de laatste ledenvergadering kon men hierover al stemmen en ook nu brachten velen hun stem uit, vaak na de nodige discussie. Maar de overgrote meerderheid heeft gekozen voor de foto die bij dit artikel staat.

Willem Janssen heeft de oorspronkelijke tekst aangeleverd en natuurlijk is het belangrijk dat alles goed wordt verwoord en gecontroleerd; de redactie is hiermee dan ook volop bezig. Ook alle bijgevoegde foto’s worden gecontroleerd op de juistheid van de onderschriften. Het boek krijgt achttien hoofdstukken, waarvan er inmiddels zeven gereed zijn. Drie hoofdstukken zijn al bij SandeDruk voor de opmaak ervan. De overige zijn nog bij één van de drie redactieleden voor een laatste controle.

We verwachten eind augustus het boek drukklaar te hebben, zodat we in oktober of november van dit jaar het eerste exemplaar kunnen gaan uitreiken. Aan wie, en waar dat zal plaatsvinden wordt later bekend gemaakt. Inmiddels zijn via voorinschrijvingen al 245 boeken besteld en hebben we 37 bedrijven en/of instanties bereid gevonden om ons te sponsoren.

Wat nog steeds kan, is het boek via voorinschrijving reserveren zodat u zeker bent van een exemplaar. Dit kan nog tot 15 juli a.s. U betaalt dan € 44,95 per boek. Wanneer het straks in de boekhandels ligt, zal het verkocht worden voor € 54,95.

De voorinschrijving kunt u regelen via voorinschrijving tuindersboek. U kunt dan het Google formulier invullen en meteen het bedrag van € 44,95 per boek te betalen. Vergeet niet de laatste vier cijfers van uw bankrekeningnummer in te vullen. Pas na betaling is uw voorinschrijving definitief. Mocht het via deze link niet lukken, kijk dan even op onze website, u vindt dan meteen de mogelijkheid om de voorinschrijving te regelen. Blijf onze berichten volgen, want zodra we meer weten over de presentatie en iets nieuws te melden hebben over de vorderingen van het boek, zullen we dat zeker in een nieuw artikel vermelden.